Annons
Vidare till smalandsdagblad.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så möter socialtjänsten en coronakris

I går eftermiddag hade socialtjänsten i Nässjö inget rapporterat fall av coronasmitta. Läget följs dagligen, både för personal och inom de olika boenden. – Inom ledningen jobbar vi bara med detta nu, hur vi skyddar människor och förmår att klara en eventuellt förvärrad situation, säger socialchef Mats Petersson.

Sedan Folkhälsomyndigheten gick ut med uppmaningen att Sverige måste plana ut kurvan för sjukdomsfall har kommunen fullt fokus på åtgärder för att klara det uppdraget. På onsdagen fick politikerna i socialnämnden veta hur socialtjänsten förberett sig för att klara en förvärrad och långvarig pandemi. Chefer för äldreomsorg, funktionshinderomsorg och myndighetsutövning var också med.

– Förutom att vi följer de nationella riktlinjerna vill vi helst ligga steget före och vara beredda för olika scenarier. Vi är inte i någon kris nu och jag vill inte spekulera i effekter av en eventuell kris. Men vi har tagit fram riskanalyser och handlingsplaner för vad som händer om 15 respektive 50 procent av personalen blir sjuka och det blir vakanser, säger Mats Petersson.

Prioriteringar

Då handlar det om att prioritera vad som är viktigast och personalen måste veta vad som ska prioriteras och vad som kan begränsas. Dusch, städning, tvätt, promenader och fritidsaktiviteter är det första som går bort inom omsorgen medan palliativ vård, i livets slutskede, värnas längst.

När det gäller socialt ekonomiskt stöd går arbetet för stöd till egenförsörjning bort först medan hushåll med barn som inte klarar att köpa mat för dagen prioriteras högst.

Personal kan flyttas

Inom omsorgen kan personal styras om till andra boenden för att klara vakanser. Men för att klara ett värre scenario, med många vakanser inom vård och omsorg, har en snabbintroduktion tagits fram.

– Det kan ju bli så att anställda inom andra förvaltningar, som skolan, kan behövas inom vård och omsorg och flyttas dit. Förutom att det handlar om patientsäkerhet måste vi också klara att hantera arbetsmiljön, säger Mats Petersson.

Hur är det med skyddsutrustning?, var en fråga från politikerna.

– I dagsläget har vi tillräckligt, vi har ett rimligt lager med skyddskläder, munskydd, handsprit och visir. Men det är också så att vår dagliga verksamhet börjar tillverka visir.

Finns det några konstaterade fall inom kommunens boenden?

– Nej, inte ännu. något av det allra viktigaste är ju att skydda de som är mest sårbara inom äldreomsorg och funktionshinderomsorg. Personal ska också vara hemma om de har tecken på sjukdom. Och vi fick snabbt upp lappar på dörrar till anhöriga om att undvika besök.

Inom kommunens verksamhet stäms sjukläget för både personal och boende dagligen. Ett nytt grepp är regelbunden kontakt med Höglandssjukhuset och vårdcentralen, bland annat när det gäller utskrivna personer. En gång i veckan skickas rapporter till Länsstyrelsen.

Digitalisering tar fart

Digitaliseringen är på väg in i omsorgen och nu tar den steg framåt. Inom allt fler verksamheter, men i olika takt, börjar kontakter ske genom appar och på paddor. Läkarmedverkan inom viss hemtjänst är ett sådant exempel men också för kontakt med anhöriga har facetime och skype börjat användas mer inom omsorgen.

– Det kan bli en kvarstående effekt som vi kan räkna in som en positiv möjlighet efteråt, när alla utvärderingar ska göras om hur vi agerar nu.

Information om planer och prioriteringar ska läggas ut på kommunens hemsida så att anhöriga och brukare kan ta del av det.