Annons
Vidare till smalandsdagblad.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så reagerar läsarna på nedläggningsbeskedet

 
Nedläggning av Grimstorps förskola
Visa alla artiklar

Reaktionerna låter inte vänta på sig efter förslaget att lägga ner Grimstorps förskola och fritidshem. Så här kommenterar läsarna på Facebook.

Under onsdagskvällen informerades föräldrarna om det förestående beslutet. Förslaget är att förskolan och fritidshemmet i samhället läggs ned. Anledningen, utöver nämndens sparbeting, är att det är ett litet antal barn som får sin omsorg där, och att födelsetalen inte visar på någon uppgång. Samtidigt är lokalerna nedgångna och inte anpassade för verksamheten, och det är svårt att rekrytera personal. I nuläget finns det inget fast anställd inom förskolan.

Kritiken lät inte vänta på sig under föräldramötet, och många kommenterar den föreslagna nedläggningen på Facebook. ”Vi som vårdnadshavare fick inte mycket svar på våra frågor utan blev istället bemött med ”Vi tar det vidare”. Så nu är det ännu en förskola som kommer läggas ner. Trevligt när politiken värnar om familjer, glesbygd och barn.” skriver en kvinna.

Blandade minnesbilder från skoltiden

En annan kvinna reagerar så här: ”Alltså nu är det väl ändå färdigt med att lägga ner verksamheter för att kommunen ska spara pengar?! Börja från rätt håll; uppifrån!! Att vi anställda ska behöva gå på knäna för att spara in pengar, är det rätt väg att gå?!”

En del minns med glädje tiden när byggnaden fortfarande var en skola, men det finns också de som inte delar de goda minnena utan minns mobbing. Någon tycker att det är tråkigt att förskolan ska läggas ner, men anser att det är ”ganska ohållbart” med lokalkostnaden med tanke på barnantalet.

Andra kommenterar kärnfullt: ”Fy 17”, ”Buuuu!”, ”Tråkigt”, ”Dåligt förslag” eller gör helt enkelt en tumme ner.