Annons
Vidare till smalandsdagblad.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så ska studentfirandet i Nässjö coronasäkras

 
Korta nyheter i Nässjö
Visa alla artiklar

På lördag 12 juni är det dags för utsparken på Brinellgymnasiet. På samma sätt som i fjol utförs utspringet av eleverna på ett så coronasäkert sätt som möjligt.

Det ska skolledningen se till och har lagt upp ett minutiöst program:

Klasserna springer ut från fyra olika utgångar vid fyra olika tidpunkter. Utspringen sker därför med en timmes mellanrum.

Anhöriga parkerar på den av skolan anvisade parkeringen för respektive utgång. Eleverna har fått med den informationen till anhöriga.

För att komma in på området måste anhöriga visa upp det band med rätt klassbeteckning, som varje elev har fått med sig hem.

För att undvika trängsel ska anhöriga komma tidigast 15 minuter innan utsatt tid för utspring. När eleverna kommit ut, dansat och tjoat, ska anhöriga lämna skolområdet senast 20 minuter efter.

Mer info finns i en tidigare artikel, publicerad i tidningen den 5 juni.

Populära bakluckeloppisen blir inte av

NÄSSJÖ

Evenemangsgruppen i Nässjö har beslutat att inte genomföra några bagageluckeloppis i sommar. De kan inte säkerställa att restriktionerna efterföljs.

Ökad brandrisk i skog och mark

NÄSSJÖ

Brandrisken i skog och mark i Jönköpings län bedöms nu vara hög. Därför uppmanas allmänheten att vara mycket försiktiga om man vill göra upp eld om man befinner sig ute i naturen. Än finns inget eldningsförbud i Jönköpings län. Skogsbrandbevakningen med flyg ska ske i länet.

Vårsäsongens sista fullmäktige

NÄSSJÖ

Torsdag kväll den 10 juni sammanträder kommunfullmäktige. Sammanträdet sker digitalt med att samtliga 29 ledamöter, förutom presidiet, tjänstgör från sina hem. Detta för att minska smittspridningen.

Presidiet tjänstgör i Stora salen, Stadshuset. Den som vill följa sammanträdet kan göra det via storbild på plats i Stadshuset. Sammanträdet sänds även i närradion, 103,9 MHz.​

Ärendelistan kan laddas ner via kommunens diarie eller hämtas på medborgarkontoret.