Annons
Vidare till smalandsdagblad.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Säsongsbästa från Wikström

Emelie Wikström inledde det nya året starkt. Sävsjötjejen slog till med säsongens bästa placering i världscuptävlingen i Zagreb.

Emelie Wikström inledde säsongen riktigt lovande med en elfteplats i Levi och följde sedan upp det med ytterligare en bra prestation i Killington. Topp tio–placeringarna har dock låtit vänta på sig - fram till nu.

I lördagens världscupslalom svarade Emelie Wikström för en stabil tävling rakt igenom och knep en tiondeplats. Sävsjötjejen var nia efter det första åket men tappade en placering i det andra åket.

Wikström var nästa bästa svenska bakom Anna Swenn–Larsson på femteplatsen.

Swenn-Larsson hade 13 hundradelar upp till pallen efter ett stabilt andra åk, men den svenska alpinstjärnan hade inget med topp två att göra. Efteråt var det blandade känslor.

– Femma är jättebra. Sedan kändes det som att jag missade lite där nere, sade hon till SVT.

– Det kändes inte som att jag släppte helt i dag. Jag är nöjd med placeringen, men det finns mer i skidåkningen och det är skönt, tillade Swenn-Larsson.

I topp var Petra Vlhova i en klass för sig. Slovakiskan ledde med 1,16 sekunder före storfavoriten Mikaela Shiffrin efter första åket och vann till slut med 1,31 före amerikanskan.

I och med Emelie Wikströms tiondeplats har hon redan nu kört in fler världscup–poäng än vad hon gjort de två senaste säsongerna.