Sakta men säkert kryper temperaturen under noll grader och med kylan kommer halkolyckorna. Det finns bara ett sätt att vinna över den lömska halkan och det är att förebygga olyckan.

-När det är isigt ute är det dubbar som gäller, både på bilen och på fötterna säger Markus på Borgs Skor.

Det kan räcka med en kort tur till brevlådan eller till bilen på morgonen. Utan rätt skor på fötterna är det lätt att råka ut för en olycka. Vid kallt väder är rejäla gummisulor det enda rätta men för att så gott som eliminera halkrisken är dubbar det bästa.

-Ofta kommer man in i butiken och köper sina dubbar när man redan är gipsad efter en olycka. Passa istället på att utrusta dig innan du ramlar.

Mer om Borgs Skor

Icebug

Foto Nurel Kosolu

Icebug är en sko med permanenta dubbar.

-De är otroligt säkra och har lång livslängd. Dubbarna i härdat stål håller att använda på asfalt. Hemligheten är att både dubb och gummi är i kontakt med marken när du går vilket ger dig en trygga promenader.

Ilves

Foto Nurel Kosolu

En känga med fällbara broddar är Ilves.

-En Ilves-känga ger dig en lång säsong av användande eftersom de har broddar som fälls ut från sulan. På det sättet har du alltid med dig broddarna i skon. De är väldigt praktiska, inte minst när du går in i butiker.

Klassiska broddar

Klassiska broddar är något som alla bör ha hemma, menar Markus.

-Broddar ska man alltid ha med sig i väskan eller bilen. Rätt som det är kyler det på. De gör dina vanliga skor till halkfria vinterskor på ett kick.

Markus på Borgs Skor har koll på allt som har med skor att göra.

Foto Simon Nestor

Mer om Borgs Skor

Relaterat till artikeln

Det inbäddade materialet kan inte visas.