Det var i november år 2013 som Sonja tillträdde som näringslivsutvecklare i kommunen och några månader senare, i maj 2014, även som vd för Sävsjö Industribyggnader.

Jag har jobbat 50 procent med egenföretagande- och näringslivsfrågor, samt 50 procent som vd för Sävsjö Industribyggnader. Tjänsten var utformad på det sättet då jag sökte den. Det har varit en kul och krävande kombination.

Nu slutar hon av privata skäl och flyttar till Östergötland där hennes kärlek bor.

Det skulle bli lite långt att pendla, konstaterar hon.

Jag får se, kanske att jag startar eget. Jag har inga konkreta planer än, utan det är fullt av möjligheter, så att säga.

Ja, men precis. Men jag har varit delaktig i familjeföretag tidigare, så jag är företagare i botten. Då arbetade jag med fastighetsutveckling med fokus på senior- och äldreboenden.

Sonja Rundgren slutar officiellt den 10 september och Kristin Nilsdotter Isaksson, som är Sonjas chef, vet inte när en ersättare kan utses. Klart är att EU-samordnare Emma Johansson tar över nyföretagandet under tiden och framåt hösten ska kommunen utreda hur man ska kunna forma tjänsten.

Vi kommer att ta ett större grepp om Sävsjö Industribyggnader, och näringslivsutvecklingen.

Tjänsten kommer inte att se riktigt detsamma ut, så jag kan inte säga exakt när vi kommer att efterlysa en ersättare. Vi vill titta igenom hur vi jobbat hittills och om det finns något som vi kan förbättra, sammanfattar utvecklingschefen Kristin Nilsdotter Isaksson.