Annons
Vidare till smalandsdagblad.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stormen stoppar tåg i västra Småland – SMHI har utfärdat klass 1-varning

Trafikverket stänger av tåg i delar av Småland när en storm väntas drar in på söndagen. Detta görs i förebyggande syfte. På lördagen utfärdade SMHI en klass 1-varning för mycket hårda vindbyar i stora delar av södra Sverige.

Under söndag eftermiddag och/eller kväll beräknas en storm komma in över landet. Detta medför att Trafikverket stänger ett antal tågbanor för trafik i förebyggande syfte.

Från 18.00 söndag 9 februari till måndag 10 februari 12.00 stängs följande sträckor av för tågtrafik:

• Halmstad - Värnamo

• Värnamo - Jönköping

• Vaggeryd - Nässjö

Vissa tåg blir därför inställda på hela eller delar av sin sträcka. För mer detaljerad information om din resa samt eventuell ersättningstrafik hänvisas resenärer till respektive tågbolag.

SMHI har utfärdat en klass 1-varning för Jönköpings län och Kronoberg gällande mycket hårda vindbyar på upp till 25 meter per sekund. Detta innebär att grenar och enstaka träd kan knäckas, och vinden kan innebära problem för höga fordon, skriver SMHI på sin hemsida.

För västkusten i Västra Götalands län och Halland har det utfärdats en klass 2-varning för storm, med vindar mellan 25 och 27 meter per sekund.

Varningen utfärdades vid 12.30 på lördagen och gäller under söndagskvällen.

LÄS MER: Risk för stormbyar i Jönköpings län

LÄS MER: Risk för stormbyar i Kronobergs län