Annons
Vidare till smalandsdagblad.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tips för Norrlandssemester: Efter många år i fjällvärlden delar han med sig av guldkornen

Från trolska skogar och mäktiga vattenfall till lyxiga trädkojor och karga fjällvidder – Norrland bjuder på det mesta man kan önska sig för en semester fylld av stora upplevelser. Här är expertens hemliga guldkorn.

Om det är någon som känner Norrland som sin egen ficka så är det Peter Wallin. Han är uppvuxen i Boden men har under många år också bott i fjällvärlden – och dessutom jobbat som rådgivare för Svensk camping, vilket gjorde att han under många år reste kors och tvärs i landsänden.

Läs mer om Hollistay.com – samlingssajten för 2400 campingar i hela Norden.

– Norrland är fullkomligt proppfullt med guldkorn för den som vill uppleva allt från storslagen natur till lyxiga spa. Och den som vill ha fler tips är varmt välkommen till äventyrsbadet Nordpoolen i Boden där jag jobbar nu. Fråga efter mig i receptionen bara så lovar jag att dela med mig av ännu fler hemligheter, säger han.

Här är Peters bästa tips för Norrlandssemestern, samt tips på var du kan bo:

1. Sågverkstrampet och Skärså restaurang och rökeri.

”Här kan du cykla längs med kusten i historiska sågverksmiljöer. Den 13 kilometer långa leden sträcker sig från Söderhamn till Sandarne. På mysiga Skärså Rökeri kan du handla i gårdsbutiken eller äta något enkelt.”

Här kan du bo: Stenö Havsbad och camping. Ligger vid Stenöorns naturreservat och har ett härligt havsbad.

2. Ekoparken Hornslandet, öster om Hudiksvall.

”En brand i slutet av 1800-talet har gett området en säregen karaktär, med klapperstensfält och många riktigt gamla tallar. Här finns milslånga stigar, badplatser och fiskesjöar. Hudiksvall är också en riktigt trevlig stad som verkligen gör glad för smeknamnet Glada Hudik och är väl värd ett besök.”

Här kan du bo: Malmbadens camping och vandrarhem. Välskött camping med närhet till härligt havsbad och trevliga restaurangen Maln Hav & Krog.

3. Trolska skogen

”Ligger mellan Hudiksvall och Sundsvall, intill lilla fiskeläget Mellanfjärden, och är verkligen ett äventyr för hela familjen. Här finns sagoskog och teateräventyr, drakar, tomtar, troll och älvor i en härlig blandning.”

Här kan du bo: Sörfjärdens camping. Kallar sig ”campingen vid Norrlands längsta sandstrand” och här finns både gott om stugor och campingplatser. Missa inte White Guide-restaurangen En liten sjökrog ute på udden.

4. Ulvön

”Ulvön i Örnsköldsviks skärgård är egentligen två öar, norra och södra. Perfekt för en dagsutflykt med en liten mysig hamn och fina stigar att vandra längs. Uppe på berget har man fin utsikt, fina dagar kan man se ända till Finland.”

Här kan du bo: Skuleberget Havscamping. Moderna ställplatser med en fantastisk lounge och fina faciliteter.

5. S:t Olavsleden

”S:t Olavsleden är världens nordligaste pilgrimsled och Skandinaviens motsvarighet till den berömda El Camino de Santiago de Compostela. Man kan gå dagsetapper eller vandra hela vägen till Trondheim (när gränsen är öppen).”

Här kan du bo: Camp Viking vid Revsundssjön. Badplats, fiskevatten och en alldeles egen vikingaby. Det är ett par från Belgien som driver campingen och deras Beaucoup BlaBla sägs vara den nordligaste belgiska bistron i världen och otroligt mysig.

Se resten av Peters tips här – och boka ditt boende

FAKTA: Det här är Hollistay

Hollistay.com är en sajt där du hittar över 2400 campingplatser i hela Norden på ett och samma ställe.  Ladda ner appen och börja sök, boka, ring eller maila campingplatsen. Boka över 350 campingplatser och stugor online via sajten till bästa pris och kontaktuppgifter finns till alla 2400.

Ladda ner appen från Appstore. Eller här från Google play

Ovan artikel är framtagen av Bonnier News Brand Studio och Hollistay och är ej en artikel av nyhetsredaktionen.