De kallar det en trialog. Trion från Bodafors och Malmbäck som ställer ut i Sävsjö från och med lördag. Det är smeden Lars-Göran Larsson, keramikern Kenneth Norberg och målaren Ullamay Lägermo. Ordet, för de som inte känner igen det, betyder "samtal mellan tre (personer)" och stämmer kanske inte helt in på en konstutställning, men konstnärerna lovar att utställningens tre element hänger samman.

– Det finns en koppling mellan våra saker, även om de är olika, säger Kenneth Norberg.

Relaterat till artikeln

För Kenneth Norberg är det andra utställningen han gör. Då som nu var det tillsammans med Lars-Göran Larsson, som har varit aktiv lite längre och hunnit med runt 15 utställningar. Utställningens tredje deltagare, Ullamay Lägermo, har också varit med förr och det är hon som lärt upp Kenneth Norberg, säger han.

– Hon har varit min mentor. Jag har hållit på i ungefär sex år och har 25 till 30 verk på utställningen. Ullamay och jag har ateljé i Malmbäck tillsammans och hon har lärt mig allt jag kan.

Relaterat till artikeln

Lars-Göran Larssons smide finns i offentliga miljöer och vissa kyrkor. Han ser sig själv som en traditionell smed som gör saker enligt den gamla metoden.

– Jag värmer upp metallen till 1000 grader och sedan blir den formbar som lera eller deg. Sedan kan man göra de former man vill. Jag gillar organiska former och att arbeta fram det från tjockt till tunt, säger han.

Hans smedja ligger vid Eko museet i Bodafors, där Kenneth Norberg för övrigt jobbar. Medan Lars-Görans verk är metalliska och industriella har Kenneths keramik ett utseende som i högsta grad liknar detta.

Relaterat till artikeln

På lördag invigs trions utställning med vernissage på galleriet i Sävsjö. Och de ser fram emot att få öppna utställningen.

– Utställningar gör så att man förnyar sig, man jobbar med dem specifikt i ett par månader så jag ser fram emot att visa upp det jag gjort nu, säger Lars-Göran Larsson.