Annons
Vidare till smalandsdagblad.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre medaljer till Nässjös Alina Andersson

I helgen avgjordes Östsvenska senior- och junior-DM i Jönköping.

Publikinskränkningarna fortsätter att drabba de svenska simklubbarna vid deras hemmatävlingar hårt. Det blev inget undantag när ovan rubricerade simtävling avgjordes i Rosenlundsbadet på 25 m bana.

Nässjö hade inte så många simmare kvalificerade men det nya stjärnskottet Alina Andersson höjde temperaturen ordentligt. Trots sin låga ålder – hon har fortfarande fem år kvar som junior – lyckades hon simma till sig två silvermedaljer på juniormästerskapen och ett brons på seniormästerskapen. En remarkabel prestation.

Alinas första medalj kom på 50 m fritt där hon noterades för 27.11 och räckte till ett silver på juniormästerskapen. Den andra och tredje medaljen kom på 50 m ryggsim där det blev silver på junior-DM och brons på senior-DM med tiden 31.76. Sprintformen håller alltså i sig.

Nästa stora event blir svenska ungdomsmästerkapen första helgen i november, och där är kortaste distansen 100 meter.

– Det blir spännande att se hur hon står sig i den konkurrensen, säger hennes tränare Jonathan Myrlander.

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel