Annons
Vidare till smalandsdagblad.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre miljoner kronor för att möta Coronapandemin

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Kommunstyrelsen har avsatt tre miljoner kronor i ett oförutsett anslag för att möta behov skapade av Coronapandemin. Tanken är att skapa ett handlingsutrymme under sommarmånaderna om smittspridningen skulle öka.

Kommunstyrelsens ordförande, Stefan Gustafsson (KD), berättar att det under en period då kommunstyrelsen inte sammanträder ändå ska finnas pengar för att kunna göra snabba insatser om smittspridningen skulle öka i Sävsjö kommun.

"Lugnt i Sävsjö"

Pengarna ska bland annat räcka till tio extra medarbetare inom bemanningsenheten under sommaren, handledare åt sommarjobbare samt insatser som kan uppstå för att hjälpa näringslivet.

– Just nu har vi ett lugnt läge i Sävsjö kommun. Det kan bli tuffare tider. Då har vi en beredskap för att kunna vidta åtgärder, förklarar Stefan Gustafsson.

Under 20 fall

Under tisdagen presenterade regionen siffror för respektive kommun över antalet smittade av covid-19. De visade att under 20 fall noterats i Sävsjö kommun. Samtidigt är det få som testats och det är svårt att dra allt för stora slutsatser.

– Våra kommunala verksamheter fungerar. Vi har också förberett oss på ett bra sätt om smittspridningen skulle öka, säger Stefan Gustafsson.

Ställer upp för kommunen

Du som är ute och träffar mycket människor – hur sköter sig Sävsjöborna?

– Sävsjöborna är mycket duktiga och hanterar situationen på ett bra sätt. Det värmer att se att man gynnar den lokala handeln. De boende ställer upp för att kommunen ska må väl samtidigt som speciellt de som är medelålders och äldre följer alla råd och riktlinjer. Jag vill uppmana våra ungdomar att också tänka till, slutar Stefan Gustafsson.