Redan på onsdagskvällen var det gasen i botten när Midnattssolsrallyt inleddes med en publiksträcka i Vimmerby.

Under torsdagen avverkades totalt sex sträckor, bland annat i Björköby som var den femte i ordningen innan de nådde Eksjö centrum för depåstopp.

En stor folksamling hade samlats på torget för att ta emot bilarna som en efter rullade uppför gågatan i den klassiska rallytävlingen som föddes 1950.

När Pelle Jonsson och Lars Nordh rullade in för service så var det glada miner hos Ydreekipaget.

– Vi hade ett mystiskt fel på bilen men nu vet vi vad det är så då känns det lugnare, annars sitter man och funderar på det men nu kan vi släppa det, säger Pelle Jonsson som upplever nostalgiska känslor över ratta sin Opel rally kadett från 68.

– Jag hade en likadan när jag var 18 så det är väldigt nostalgiskt för mig att köra en sådan här bil.

Körningen var han relativt nöjd med även om det var lite trögstartat på morgongen.

– En del är lite långsammare än andra i början, skrattar han.

– Men det är många sträckor som ska köras innan vi är mål i Vimmerby.

Pelle hyllar arrangemanget och publiken både ute i skogarna och runt torget.

– Ute på transporterna är det folk hela tiden som vinkar och att åka upp så här på gågatan med en rallybil lär man aldrig mer få uppleva. Det är fantastiskt att de fått till sådana saker.

Rallytävlingen som enbart låter bilar äldre än 1975 att delta forsätter under fredagen då man åker ner mot Oskarshamn innan man vänder tillbaka mot Kisa och Vimmerby för målgång under lördagen efter totalt 19 specialsträckor.

Visst finns tävlingsnerven där men för de flesta handlar det om att försöka få bilen att fungera från start till mål vilket kan vara ett väl så ansträngande uppgift.

Allra snabbast så här långt har det gått för Arne Rådström och Tomas Nilsson, Östmarks MFF, som med sin Volvo körde in fem sekunder före Mats Jonsson och Anders Moberg, Forshaga MC.

På 38:e plats hittar vi främsta lokala förare i Sören Carlsson och Göran Svensson från Team Skogsåkarna.