Annons
Vidare till smalandsdagblad.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utpekad sökte själv upp polisen efter våldtäktsanmälan

Mannen som pekats ut av kvinnan som anmälde en våldtäkt kom självmant till polishuset i fredags. Han släpptes fri på söndagen men misstankarna mot honom kvarstod då, men på tisdagen meddelade polisen att man lagt ned utredningen.

Polisen fick i fredags in en anmälan om att en kvinna i 20-årsåldern utsatts för handlingar som rubriceras som våldtäkt i en bostad i centrala Eksjö. Samtidigt pekades en namngiven, något äldre man ut som misstänkt gärningsman.

Kvinnan vårdades på sjukhus efter undersökning.

Den misstänkte mannen kunde inledningsvis inte hittas men en åklagare beslutade att han skulle anhållas i sin frånvaro. Polisen genomförde också husrannsakan i den bostad där det misstänkta brottet ska ha ägt rum. Vissa föremål togs i samband med detta i beslag.

Senare under fredagen kom mannen självmant till polishuset i Eksjö varefter anhållan kunde verkställas. Efter förhör släpptes han sedan på fri fot under söndagen.

– Misstankarna mot mannen kvarstår tills vidare men efter genomförda utredningsåtgärder tog polisen ny kontakt med åklagare som beslutade att mannen skulle släppas, sa Jens Andersson, Polisen Höglandet.

FOTNOT: På tisdagen kom beskedet att förundersökningen avslutats.