Annons
Vidare till smalandsdagblad.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Valborgsmässofirande ställs in

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Vrigstad samhällsförening ställer in det planerade valborgsmässofirandet. Anledningen är förbudet mot sammankomster med fler än 500 personer.

Nina Söderqvist, Patrik Isaksson och bandet Time Machine var inbokade till årets valborgsmässofirande. Nyligen fattade samhällsföreningens styrelse beslutet att ställa in hela firandet med hänvisning till det nya förbudet.

– Det gjorde vi i torsdags. Vi hade bokat artister, men vi måste stämma i bäcken, säger Jan Johansson som delar på ordförandeskapet för föreningen.

Styrelsen vågade inte att avvakta och se om förbudet mot sammankomster upphävs före valborg, med tanke på artistkostnaden. Han vet inte om föreningen ändå får betala något.

– Vi är ute i god tid. Vi får se om det kostar något.

– Det är en allvarlig anledning iallafall för att stoppa detta.

Någon säker publiksiffra finns inte, men uppskattningen är att valborgsmässofirandet brukar locka ett par tusen. Firandet är en viktig inkomstkälla för föreningen, även fast den inte tar någon entré till arrangemanget.

– Vi har aldrig tagit betalt för det vi anordnar, utan vi drar in pengar på annat sätt, berättar Jan Johansson som själv beskriver sig som en duktig lottförsäljare.

Närmast efter valborg väntar nationaldagsfirandet med Barnens dag. Om det blir av är det för tidigt att säga.

– Vi hoppas väl att det ska svänga åt andra hållet så att vi kan göra det här, säger Jan Johansson.