Annons
Vidare till smalandsdagblad.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västerleden stängs av tillfälligt – Trafiken leds om genom centrum: "Var ute i god tid"

Det behövs ny beläggning på Västerleden, vilket innebär att vägen bitvis kommer att stängas av nattetid. Under veckan som arbetet pågår kommer trafiken att ledas om genom centrum.

Under måndagskvällen påbörjas arbetet med ny beläggning på Västerleden. Det är sträckan från Nydalarondellen, genom Lövhagsrodenllen, till infarten mot Bäckseda som berörs.

Från klockan 19.00 till 06.00 kommer trafiken på vägen att stängas av under hela veckan från och med i dag, måndag. Johan Falk, projektledare på Trafikverket, hoppas att arbetet ska vara klart till fredagsmorgonen.

– Men det är lite osäkert med vädret, vi hoppas att det inte ska påverka men arbetet kan bli förskjutet. Vi kan inte lägga nytt när det regnar, säger han.

–Det kan vara så att det kommer att pågå lite arbete även nästa vecka dagtid mellan 9-15. Det är mindre arbeten vi gör för att säkerställa det sista.

Leds om genom staden

Till att börja med kommer sträckan Nydalarondellen och Lövhagsrondellen att stängas av, följt av sträckan Lövhagsrondellen till Bäcksedainfarten. Senast det lades ny beläggning på Västerleden var år 2008.

– Det börjar bildas en hel del spår, sprickor och ojämnheter i vägen. Att det har hållit i tolv år är helt i linje med vad man kan förvänta sig med den typen av trafik. Det är rätt mycket tung trafik som går där mot Kalmar och Oskarshamn, säger han.

Trafiken kommer under nattetid att ledas om genom Vetlanda på gamla väg 31.

Vad kan man förvänta sig under veckan?

– Det kommer helt klart vara mer trafik de första timmarna på kvällen då det kommer att åkas genom Vetlanda. Det kan bli viss köbildning, så det är bra att vara medveten om det och att man visar hänsyn. Var ute i god tid så kommer det nog inte vara några bekymmer.