Annons
Vidare till smalandsdagblad.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi vill ha Sveriges tuffaste rektorer

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Häng upp dina kläder ordentligt när du kommer innanför dörren. Håll upp dörren för din nästa, tilltala andra artigt och håll det snyggt och rent omkring dig. Detta är valda delar av de utgångspunkter som skapar ordning och sammanhållning i skolan. Respekten för varandra och stoltheten av att tillhöra en institution som skapar förutsättningar för dig i ditt liv oavsett vilken bakgrund du har.

Vi i Moderaterna ser gärna att rektorer och lärare får ett starkare mandat att utföra sitt arbete. Vi vill att lärare ska ha en lugn arbetsmiljö och en skola där eleverna ska känna att studiero råder.

Redan i dag ökar resultaten för våra elever i Nässjös skolor. Bland annat tack vare bra samarbeten mellan elevhälsa och pedagoger. Men vad som är bra kan alltid göras bättre. En röst på Moderaterna är därför alltid en röst på en ordningsam skola där individkollen på varje elev är ett faktum och alla elever ges förutsättningar att göra så bra ifrån sig som de kan.

Eleverna ska kunna känna ansvar och glädje inför sitt skoluppdrag genom tydliga ordningsregler som skapar samhällspliktiga medborgare. Alla uppskattar enkla rutiner och klara besked eftersom man då förstår orsak och konsekvens. Detta skapar förutsägbarhet samt motverkar mobbning och utanförskap.

Vi vill skapa en skola där alla i styrkedjan, elever, lärare, skolledare, tjänstemän och politiker tar sitt ansvar, men där eleven och läraruppdraget är i fokus. Lärarna ska ges möjligheten att stötta alla elever i att kunna få bättre betyg och att utvecklas som individer. När lektionen börjar ska du som elev vara på plats. Du ska vara uppmärksam och förberedd inför varje lektion så att du kan tillägna dig innehållet. Miljön ska främja att alla elever oavsett utmaning ska känna studiero. Du ska veta vad som förväntas av dig och du ska kunna känna stolthet i att vara en del av ett sammanhang som skapar framtidens medmänniskor.

Sammanfattningsvis söker vi i Moderaterna mandat för att kunna ta fram Sveriges tuffaste rektorer i Nässjö för att få mer ordning på våra skolor, skapa en tryggare och stabilare miljö för alla som vistas där och som skapar förutsättningar för morgondagens samhällsbyggare.

Anna Gerebo (M)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel